top of page
  • Writer's pictureDirk Schelstraete

13 juli 2017 Cala Gonone - Santa Lucia

Updated: Aug 7, 2020

Slecht geslapen. Slecht bed en buren die feesten tot in de vroege uurtjes…

Toch maar vroeg opgestaan voor korte ochtendwandeling. Ik start de dag met een italiaans ontbijt (café con dolce) met de bedoeling om niet te laat te vertrekken naar Porto Cervo een bekende jachthaven op honderdvijftig kilometer van Cala Gonone.

De receptionist verklaart me gek (wie weet heeft hij wel gelijk) en stelt dat me dit zeker niet zal lukken.

Heb overal pijn. Gelukkig is er feldene die werkt en naarmate het stappen vordert gaat de pijn beetje bij beetje weg.

Heb weer geluk dat een dame, Paola, eigenaar van een restaurant, stopt en brengt me tot in Dorgali.

Ze zet me af aan een tankstation waar ik ook een bus kan nemen. Besluit om alsnog het lot te tarten.

Ik maak een goed zichtbaar karton met OLBIA erop. Handig voor de passerende auto's denk ik bij mezelf. Ik start te voet richting platteland.

Ik begin te liften maar het lukt niet zo goed vandaag.Het is HEET. Tot 40 graden.

Dan stopt Gianni (een twintiger die het hele land doorkruist om de wijnbouwers te helpen bij de verbetering van de kwaliteit van de cannonaudruif, de voorouder van

de grenache). Hij woont zelf in Siniscola en brengt me naar Santa Lucia (een gehucht van). Ik ben verloren als hij me de kustlijn toont en beslis om te blijven in dit onooglijk klein dorpje wiens naam verwijst naar een deel van Napels.Gianni vertrekt naar huis maar we spreken af dat we mekaar later op de avond nog eens zullen zien voor een glas.Heb ondertussen uitgemaakt dat ik op het strand ga slapen. Op een catamaran.

Ik wandel wat rond in het dorp en val op een mooi huisje met te huur erop.. Dit lijkt me ideaal om volgend jaar één of twee weken te genieten . Ik eet er ook nog een tomaat die ik koop in een kruidenierswinkel waarvan de eigenaar nog in de mijnen rond Luik heeft gewerkt.

Het terras waar Gianni me heeft afgezet is heerlijk. Zicht op het strand en de toch wel wilde zee.


Ik spreek een paar Italianen aan om te weten waar ik goed kan eten. Trattoria Mama Mia si mangia ciambotto di mare. Ik volg.... Het eten was er heerlijk. Later op de avond eet ik samen met Gianni een dolce met honing en ricotta. We drinken nog iets en ga dan slapen.

Als ik aan de catamaran kom blijkt dat het lokaal waar ik m’n trekkingzak achterliet werd gesloten. Fuck. Moet nog beginnen graven om mijn materiaal terug te krijgen.

De deken en opblaasbaar hoofdkussen komen goed van pas.Het is fris geworden aan het water, maar ik val alsnog als een steen in slaap.

24 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page